Tuesday, April 26, 2011

Desecretizarea arhivelor FBI: cum aratau extraterestrii

Documentul dateaza din martie 1950

FBI a dat publicitatii un memo care atesta ca extraterestrii au aterizat pe un camp din New Mexico inainte de anul 1950.

Biroul Federal de Investigatii a facut publice pe site-ul "The Vault" mii de documente digitale. Printre acestea se afla si un memo al agentului special Guy Hottel, trimis sefului Biroului de la Washington in martie 1950. in document, agentul vorbeste de existenta "farfuriilor zburatoare".

"Un informator al Air Force a declarat ca a recuperat trei farfurii zburatoare in New Mexico... de forma circulara si cu un diametru de aproximativ 15 metri fiecare", scria Guy Hottel. Vezi aici documentul.

In cele trei OZN-uri se aflau "trei corpuri cu forme umane, de numai 90 cm" imbracate in haine metalice, "dintr-o textura foarte fina", se mai arata in documentul citat de Daily Mail.

Cele trei corpuri erau imbracate cu costume asemanatoare celor purtate de catre pilotii de aviatie.

Guy Hottel a mai spus ca informatorul, a carui identitate a fost cenzurata de catre FBI, a sustinut ca farfuriile zburatoare au fost descoperite in New Mexico "datorita faptului ca Guvernul avea in zona un radar cu o putere foarte mare, existand posibilitatea ca undele lui sa fi interferat cu mecanismul de control " al OZN-urilor.

El a mai spus ca nu a incercat sa investigheze in continuare situatia.

Publicarea acestui memo secret pare sa intarate teoriile conspirationiste care sustin ca Guvernul american incerca sa acopere urmele OZN-urilor.

Oraselul Roswell din New Mexico a intrat in centrul atentiei dupa 2 iulie 1947, cand o farfurie zburatoare s-ar fi prabusit acolo.

Din aparatul respectiv s-ar fi recuperat corpurile unor extraterestri, carora li s-a facut si autopsie de catre militarii americani, dar autoritatile din SUA au acoperit incidentul.

Intr-un comunicat de presa de atunci, autoritatile americane au recunoscut prabusirea unui "disc metalic" extraterestru, dar dupa 24 de ore au afirmat ca a fost vorba doar de un "balon meteorologic" care s-a prabusit in zona.


No comments:

Post a Comment