Tuesday, April 26, 2011

Gandire pozitiva - tehnici inspirate de la Sfantul Munte

O MINUNE IN 16 ZILE
Tehnici si exercitii de gandire pozitiva inspirate de la Sfantul Munte Cum puteti avea o zi perfecta:
Ziua are patru " incheieturi ". Incarcarea energetica si invocarea bunei sorti are un efect mai puternic atunci cand sunt practicate la aceste " incheieturi ", sau schimbari de lumini.
Schimbarile de lumini:
- dimineata
- amiaza
- seara
- miezul noptii
" Foloseste bine rasaritul si asfintitul, oprindu-te atunci din orice lucru si lasand mintea in stare de mare curatenie cateva minute "
Ziua perfecta o vei croi cu gandul, dimineata. Repeta mental de trei ori: " ziua aceasta este un dar de la Dumnezeu, sa o primesc ca atare ".
Dimineata, la sculare, ridica-te din pat lent, dar ferm. Evita gesturile bruste pentru a obisnui inima cu ritmul diurn. Spala-te pana la brau. dar cu apa putina. Purifica limba. Dupa spalare fa urmatorul exercitiu: " tinand mainile impreunate, cu palmele ca pentru rugaciune, expira lung, purificator; inspira apoi in voie, desfacand larg mainile si simtind ca te umpli cu lumina alba - lumina Christica ".
Sa incepi aceste exercitii numai intr-o zi de sarbatoare. Cu fata spre rasarit, spune mental, de doua ori: " Este o zi buna ". Norocul are forma gandului.
Ziua intai.
Invata sa te trezesti, invata sa mananci.
Ziua perfecta se sprijina pe doi piloni:
- gandul pozitiv;
- mancarea potrivita ( cu lucrul tau).
Regula este: " invata sa te trezesti, invata sa mananci ".
Dimineata, dupa purificarea limbii, bea un pahar cu apa: apa nu trebuie sa fie rece, ci la temperatura camerei. Niciodata de la frigider ! Poti pune, in paharul cu apa, o lingurita de miere.
La trezire sa-ti spui : " Este o zi fasta " !.
Fiecare zi are un simbol si un stapan care-ti sunt releuri spre tarie.
Sarbatorile sunt repere ale salvarii.
Astazi este ziua puterii tale in lume. Si asupra lumii. Cand deschizi ochii, atrage binele si creaza imprejurari favorabile tie.Precizeaza-ti scopul,
Si scopul va veni singur spre tine. Dar ai grija sa-l formulezi precis, cu ochii deschisi si cu mintea senina. La mancare, evita doua greseli si anume: abundenta si intunecimea hranei. Sa nu mananci niciodata peste trebuintele corpului. Nu manca intre mese.
Ziua a doua.
Gandeste-te ca painea este mai mult decat paine.
Coreleaza mancarea cu o atitudine mentala pozitiva.
Profita de momentul mesei, cand corpul este ascultator, si ajuta-l sa traiasca mai sus de nivelul biologic.
Cand ai intalniri importante, daca vrei sa invingi mananca foarte putin. Daca ai sedinte sau treburi pe la parlament sau primarie, dimineata nu te imbuiba cu prea multa mancare.
Cantitatea de mancare pentru o masa apreciaz-o astfel: " maxim cat ar intra in soseta piciorului tau, pana la glezna ".
Tot ce depaseste aceasta masura, strica la supletea mintii.
Te asezi la masa pentru a lua micul dejun. Corpul tau este stabil.
Alungi grijile, preocuparile. Te linistesti. Nu citesti ziarele. Inainte de a incepe mancatul iti spui mental : " Painea este mai mult decat paine ".
Repeta de trei ori, adica timp de douasprezece secunde, cu ochii deschisi, dar privind launtric. traieste intens si linistit continutul urmatoarei fraze: " Nu cauta sensurile, ci doar trairea - o stare de recunostiinta ".
Mai gandeste-te ca painea nu este aliment, ci medicamemnt. Asa se face trecerea de la mancat ca act biologic la actul constient si spiritual.
Aceasta constientizare te predispune la mobilitatea mentala de care ai nevoie in aceasta zi. Asocierea intre un act biologic si o gandire divina conduce la " euharistie ". Saltul de la grosier la subtil, de la simturi la spirit.
Ziua a treia.
Spune mental: " Am doar trei trebuinte ".
O zi prielnica pentru reducerea trebuintelor!. Omul scindat are 1001 de trebuinte si traieste in continua agitare si stres. Tabloul real al trebuintelor umane este in numar de 36. Omul perfect echilibrat are 18 trebuinte. Omul optimizat are doar 9. Inafara de acestea, mai sunt doua categorii : inteleptul si bogatul. Ei au doar trei trebuinte. Iar eliberatul are zero trebuinte.
Dimineata, la rasarit, stai pe scaun ; coloana trebuie sa fie dreapta, mainile pe genunchi cu palmele orientate, fie in sus, fie in jos - cum te simti mai comod. Ferm si destins. Ochii deschisi, dar privind launtric.
Spune mental: " Am doar trei trebuinte ".
Repeta aceasta de sase ori. Bate la usa subconstientului si ti se va intredeschide doi milimetri. Respira profund, expirand mai lung decat ai inspirat, apoi repeta iarasi de sase ori: " Am doar trei trebuinte ". Apoi ramai douasprezece secunde cu mintea complet libera, transparenta.
Spun douasprezece secunde pentru ca este o unitate temporara tainica. Nu-i nevoie sa te uiti la ceas. Poate fi si mai mult dar sa nu fie mai putin de atat. La sfarsit respira lung - va rezulta o liniste buna. Nu te preocupa ce nume au aceste trei trebuinte, dimineata si ori de cate ori constati asaltul miilor de trebuinte care vor sa-ti clatine puterea !.
Ziua a patra.
Autocontrolul expresiei fetei ca depasire a hipnozei spontane.
" Lumea este o oglinda si-ti restituie chipul pa care i-l arati ", zicea un intelept.
Daca ii arati chip posomarit, iti restituie esecuri, daca ii arati chip senin, iti restituie seninatate si realizare.
La iesirea din casa, coborirea in strada, controleaza-ti expresia fetei. "
Sa nu aiba nici o urma de inmormantare.
Oricate griji si preocupari ai intre peretii casei, pe strada descreteste-ti fruntea si construieste-ti un chip senin, destins.
Chipul tau programeaza lumea cu nuante afective. Tu esti un programator inconstient al lumii. Mereu functioneaza intre tine si altii o hipnoza spontana, nestiuta, dar puternica. Oamenii se sugestioneaza tacit prin chip, atitudine, culori, asteptari.
Aminteste-ti azi, de doua ori, exercitiul zilei; cand te vei afla intre oameni, sa-ti controlezi atent seninatatea fetei. Destindere si seninatate.
Sa=ti spui: " Chipul meu senin imbunatateste aura corpului meu si a celor pe langa care trec ".
Un om imbunatatit are efect pozitiv, prin simpla lui prezenta, asupra a 100 de oameni.
Pe strada, in metrou, in tramvai, la birou, toti vor primi de la tine, fara sa stie, un program pozitiv. Tu insuti vei resimti pozitiv reflexia acestui program, caci lumea este o oglinda.
Ziua a cincea.
Nu te enerva ca doi si cu doi fac patru.
Iata un test pentru a verifica starea nervilor unui om. Intreaba-l cat fac doi si cu doi
Un nevrotic iti va raspunde : " doi si cu doi fac patru, dar chestia asta ma enerveaza teribil ".
Asadar, nu te enerva ca doi si cu doi fac patru, nu te enerva ca lumea este cum este, ca strambul este prea stramb. Nu fi manios.
Mania este mare consumatoare de energie.
Pastreaza-ti calmul si vei ramane puternic intr-o lume neispravita inca, intr-o tara care trece prin experienta junglei.
Miercurea este considerata cea mai buna zi a saptamanii, si asta pentru ca este ziua obstacolelor. In traditia noastra, Sfanta Miercuri este cea care pune obstacole pentru a-ti stimula duhul treziei, si tot ea ridica obstacolele…
Ceea ce ti se pare o infrangere, nu-i decat o fata a ascezei. Iar cele obtinute fara asceza se sting repede.
Nu te mania ca exista obstacole.. Mania " perforeaza " si strica acel invelis nevazut, acea compunere de campuri de energii care protejeaza corpul vostru.
Exista boli grave din manie si exista vindecari miraculoase prin " isihia " ( practica linistii launtrice ).
Nu te mania pe Balcani si pe balcanici, ci deschide ochii. Nu exista dusmani, ci doar victime ale propriei lor dizarmonii.
Daca intelegi aceasta, mintea iti va inspira solutii optime in orice situatie.
Ziua a sasea.
Trei solutii pentru combaterea stresului.
Motivul stresului este launtric, nu exterior. Stresul nu este o infrangere obiectiva ci o autoinfrangere.
La serviciu, te streseaza ritmul muncii si lipsa de timp. Japonezii, care lucreaza 72 de ore pe saptamana, nu sunt deloc stresati. Balcanicii lucreaza 44 de ore pe saptamana, dar adesea se plang de stres.
Combati stresul anuland sau dizolvand doua conflicte : conflictul cu Munca si conflictul cu Timpul. Munca te streseaza cand o faci in sila.
Practica optimizarii ne indeamna sa privim munca ca pe o slujire a semenului. Asta este foarte greu intr-un sistem degradat si corupt.
E greu sa-l slujesti pe cel care te jefuieste. Dar daca reusesti asta, vei diminua nu jaful ci nevroza.
Conflictul cu Timpul este in realitate un conflict cu tine insuti. Impresia de lipsa de timp provine intotdeauna din lipsa de bucurie si eficienta. Gaseste multumirea si astfel vei gasi timpul.
Primul pas: Stopeaza gandirea negativa - daca nu definitiv, macar un minut la fiecare douasprezece minute.
Al doilea pas: Educa-ti gandirea pozitiva; schimba-l pe " imposibil " cu " posibil ". Caci reusita este o parere transformata in decizie. Cum?
Dupa fiecare doua ore de lucru, te opresti doua minute si 30 de secunde, ramanand in acest scurt interval de timp intr-o stabilitate perfecta, cu coloana vertebrala dreapta, cu mintea fara ganduri.
Capacitatea de raspuns la factorii de stres creste si poti rezolva astfel chiar si singurul stres dramatic: cel de nesolicitare.
Ziua a saptea.
Respiratia luminata.
Azi te ajuti de respiratie ca sa faci trecerea de la biologic la spiritual, sa faci trecerea de la rudimentar la imbunatatit, caci tot ce este rudimentar este si vulnerabil.
Respiratia se numeste " luminata " cand te concentrezi pe actul respirator si-l insotesti de sugestii pozitive. O numim luminata ca s-o deosebim de cea biologica; inspiram lumina.
Esti in picioare, in fata ferestrei, cu ochii deschisi. Expiri lung, apasand palmele una peste alta unite in dreptul barbiei. Accentuezi presiunea intre palme. Continui sa expiri " storcand " abdomenul apasand barbia spre gat, aplecand capul in jos. Ramai fara aer in piept cinci secunde. Cardiacii sa nu forteze, ceilalti sa stea asa minim cinci secunde.
In acest timp, mintea se concentreaza pe ideea de purificare a celor trei zone solicitate: abdomen, gat, frunte. Sunt cele trei locuri - functii raspunzatoare de soarta: metabolism, vorbire, gandire.
Apoi inspira liber, spunand: " Inspir Lumina alba ". In practica optimizarii, " lumina alba " inseamna lumina incarcata cu cele trei atribute dumnezeiesti ( credinta, nadejde, dragoste ).
Cand spui " Inspir lumina alba ", spontan te umpli cu cele sase calitati divine - mai precis le reactualizezi in propria ta faptura, iei cunostinta de ele.
Mintea cunoaste astfel extindere si calitate.
Dimineata, sa faci sase respiratii luminate. Lucreaza incet, fara sa fortezi. Expiratia este mult mai lunga decat inspiratia. La urma, dupa cele sase respiratii luminate, inchide ochii, lasa mainile pe langa corp si ramai destins si detasat, fara ganduri, doua minute, ascultand senzatiile din trup, ascultand tacerea launtrica.
Aceasta " ascultare " a tacerii este chiar relatia ta imediata si personala cu El - Dumnezeu Tatal, Dumnezeu al Dragostei si a Luminii -, iar in planul psihic, exercitiul aduce o necesara stare de trezire si vitalitate.
Ziua a opta
Citeste versetul 3, psalmul 23 din Biblie.
Exista doua categorii de oameni:
- unii care rateaza ziua de duminica;
- altii care se mahnesc pentru ca nu au cu cine s-o rateze.
Sambata si duminica, cei singuri simt dureros si disperat singuratatea. Acumularea nemultumirii se transforma direct in simptom de angoasa.
Pentru cei singuri, sarbatoarea trebuie redescoperita, pentru insanatosirea omului.
Pentru aceasta unii se duc in casa imparateasca la liturghie. Altii stiu ca si urcarea pe munte este o rugaciune.
Altii descopera azi " lectia divina ".
Este un pas spre meditatie. Citirea unui text sacru, contopindu-te cu intelesurile lui, se numeste " lectia divina ".
Ca exercitiu de iluminare, se practica patru ore pe zi.
Daca in alte zile citesti jumatate de verset din Biblie, duminica sa te decizi sa citesti un verset intreg !.
Versetul 3 din Psalmul 23. Citeste-l contopindu-te cu continutul sau, repeta-l, si vei vedea ca el contine secretul vindecarii si al ascensiunii tale.
Si nu uita : esti un om cult in masura in care ai inteles litera Bibliei, si esti un om eliberat in masura in care ai inteles spiritul ei.
Dupa " lectia divina " sunt sigur ca vei fi inspirat despre cum sa castigi duminica, de atatea ori pierduta. Vei sti ce sa faci cu ziua vietii tale.
Vei sti ca fericirea care se intemeiaza pe un obiect exterior este fragila si atunci vei cauta unde trebuie.
Ziua a noua
Postul imparatesc.
Maine hatarasti sa postesti. Tii post ca sa-ti intaresti sanatatea sau ca sa vindeci pe altul ; sa te purifici de toxine sau sa pregatesti terenul mintii clarvazatoare. Caci postul este profilaxie si spiritualitate. Este si ofranda, ajutor.
In India, in statul Kerala, femeile postesc o zi pe saptamana, ca Dumnezeu sa dea viata lunga barbatilor lor.
Si cum ofranda te sporeste pe tine, ele postesc pentru longevitatea barbatilor, iar efectul este ca ele traiesc mult mai mult decat barbatii.
Postul imparatesc este cand mananci odata pe zi, seara dupa apusul soarelui.
Toamna, masa zilei de post imparatesc sa fie la ora 18. 00. Rupi postul printr-o mancare usoara si " luminata ", de pilda paine cu legume ca sa nu strici ce ai cladit o zi intreaga.
Mancarea " luminata " inseamna acel " tablou " alimentar stabilit dupa criteriul reflexului ereditar; observa ce au mancat oamenii locului timp de 30 de generatii, apoi fa o medie.
Asa dar, pentru spatiul romanesc, pe primul loc stau cerealele si produsele cerealiere. Painea reprezinta 65 % din alimentatie. Urmeaza legumele, ulei de floarea soarelui, fructe si miere. De abia apoi vin alte produse, in proportii mici.
Posteste numai cu un insotitor sau doi dar niciodata singur. Evita in post orice suparare : o manie de numai cinci minute il anuleaza.
Ziua a zecea
Postirea nu inseamna infometare.
Cand incepe unul din posturile mari de peste an, sa va ganditi la exemplul lui Ioan de la Sihla. Ioan a fost un om cu studii, dar a vazut ca scolile nu dau solutia traitului, si a ales calea linistii.
Prin calea linistii launtrice (numita si isihia), el a dobandit puteri miraculoase, intre care citirea perfecta a gandurilor si caldura vitala permanenta.
Intr-o zi de iarna, in Postul Craciunului, el a fost intrebat daca nu ii este frig descult si dezbracat. Ioan a raspuns: " Eu sunt cetateanul Muntilor Carpati si Domnul are grija de mine. Nu simt frigul, nici arsita, nici foamea, nici setea, nici alta nevointa pamanteasca ".
Acest om ( a carui viata o stim din Patericul roman ) a obtinut aceste daruri prin post si rugaciune, cele doua " aripi " ale vietii sporite.
Ioan a lasat un mesaj in privinta vietii alimentare: el observa ca fiecare etapa a evolutiei spirituale este insotita si determinata de o imbunatatire a regimului alimentar, dinspre intunecat spre lumina, dinspre cruzimea lacomiei spre inteligenta si smerenia meselor simple si usoare.
Duceti astfel, postul, gandindu-va ca postirea nu inseamna infometare, ci regandirea hranei, si o atitudine sufleteasca imbunatatita.
Postul nu-i slujire, ci prilej de corectare a unor obiceiuri alimentare gresite.
Si invatarea meditatiei, si sentimentul de recunostinta, amintirea ca painea este simbolul timpului divin: astfel te programezi, la masa, cu atribute divine, iar mancarea devine prilej de trecere de la biologic la spiritual.
Si postul de cuvinte, faptuit prin evitarea asprimii si prin pastrarea tacerii.
Mananca atat cat sa nu-ti refuze pofta de meditatie.
Daca dupa masa ai pofta de meditatie, ai mancat adevarat.
Ziua a unsprezecea
O solutie impotriva suferintei de a trai.
Exista 64 de remedii impotriva suferintei. " Luarea de cunostinta " este primul remediu, adica constientizarea. Si daca incepi sa-l practici corect, consecvent si continuu vei fi scutit de celelalte 63 de remedii.
" Luarea de conostinta " este mutarea atentiei de la grijile tale spre corpul tau, de la grijile mari si insemnate la neinsemnatul corp.
Grijile sunt expresia ego-ului.
Corpul este exprimarea vibratiei universale. ( " Materia este un ritm, substanta este o frecventa " ).
Luarea de cunostinta se practica astfel:
- Te asezi ferm si stabil pe un scaun ( sau mai bine pe un taburet, dar niciodata pe un fotoliu), caci coloana vertebrala trebuie sa fie dreapta, fara efort, iar genunchii sa fie ceva mai jos de osul iliac, sau cel mult la acelasi nivel - niciodata genunchii sa nu fie mai sus decat nivelul bazinului.
- Mainile impreunate in poala, cu stanga peste dreapta, pentru ca stanga antreneaza, prin legare, emisfera din dreapta: emisfera cerebrala a tacerii, a rugaciunii, a intelegerii " psi ".
- Capul trebuie sa fie drept. Ochii deschisi, dar lasati oblic in jos, privind ca si launtric.
In pozitia aceasta, ramai nemiscat cel putin doua minute si treizeci de secunde. In acest timp, te concentrezi pe ordinea corpului tau, adica fixezi mental, rand pe rand, coloana pe care o tii dreapta, si partile corpului, pazind stabilitatea lor.
Alte doua minute si treizeci de secunde te concentrezi pe fluxul respiratiei, devii martor al respiratiei tale.
Inca doua minute si treizeci de secunde pastrezi mintea pura, fara nici un gand. Apoi pendulezi usor bustul de cateva ori, spre stanga si spre dreapta, dupa care te ridici si faci cativa pasi prin camera.
Acest exercitiu, atat de simplu, are putere de linistire si de incarcare energetica, activand pulsul vietii.
Ziua a douasprezecea
Initierea in terapia iertarii.
Exercitiul iertarii se practica la apusul soareelui. Foloseste energia finalului de zi pentru cel mai important exercitiu al optimizarii tale.
Nu te culca niciodata apasat de neiertare. Sa nu ramana in mintea ta, peste noapte, cel neiertat. Tot ce ramane neiertat in tine se transforma in program negativ si produce, in viitor, rau.
Adversitatea este o impuritate, n-o pastra in tine, dizolv-o. Asadar, ierti pentru tine, nu pentru altul. Ierti ca sa dizolvi un focar patogen.
Boala este o informatie despre incatusare. Cand ierti un adversar, te eliberezi de el - tu rupi lantul ( cea mai dura legatura este intre victima si calau ). Ierti ca sa programezi mintea serii cu sanatate.
Mania iti sparge aura corpului, iertarea o face stralucitoare.
Esti in picioare, cu fata spre fereastra. Deschide bratele, larg. Macar odata pe zi deschide bratele. Spune in gand: " Sunt deschis si receptiv la bogatia lumii ".
Concentreaza-te pe ideea ca tu protejezi si hranesti, cu energia ta, spatiul din jur: orasul tau, apoi Romania, Europa, Planeta…
Expira lung. La expiratie expulzezi din mental ca " tu esti tu ". La inspiratie te umpli de multumire si incredere in tine. Apoi ramai fara ganduri, cu sentimentul ca protejezi.
Cea mai buna iertare este sa faci binele. Sa trimiti un gand bun catre ei. Tu esti ei. Repeta fraza: " Sunt usor, sunt tot mai usor ". Ca si cum, iertand, te despovarezi de o greutate. " Ma eliberez iertand, ma dezleg, sunt usor ".
Sa folosesti bine asfintitul. Iertand, tu arzi negativitatea din trupul tau actual si din soarta.
Adevarata iertare este sa faci un dar celui iertat. Este o ofranda.
Bratele si trupul tau fac simbolul unei cruci, iar crucea e paradigma cosmosului; pentru om este imbratisare, hranire, protejarea semenilor.
Daruieste ca sa ierti. Evoca mental pe cel iertat si daruieste-i gandul insanatosirii, al unei bune sorti. Nu-i un dar simbolic, e chiar real; gandul construieste, partricipa la arhitectura vibratoare a semenului tau si, mai departe a lumii. Gandul iertarii aduce armonie, iar tu vei locui intr-o lume armonioasa.
Gandul e mai puternic decat fapta.
Ziua a treisprezecea
Esecul este o forma a nerabdarii.
Postirea prilejuieste o incarcare energetica si o purificare. Mintea dobandeste claritate perfecta, trupul - suplete, tonusul psihic urca, aura e stralucitoare.
Cei care au viata de cuplu vor evita actul sexual in timpul postului. Un act sexual anuleaza rezultatele unui post de 21 de zile. De aceea, cei care nu au putut sa se abtina de la a avea contact sexual in post, sunt indemnati ca, dupa sarbatori, sa repete 21 de zile de postire.
Postul nu-i prilej de interdictii, nici de mortificare, ci un prilej de desteptare la minte, de observare ca omul, in general, este tentat sa acumuleze greseli si esecuri.
Ce este esecul?
Esecul este o forta a nerabdarii noastre. Postul este un exercitiu de rabdare, chemand in ajutor fie instinctul de conservare, fie pe Dumnezeu.
De altfel, intre Dumnezeu si instinctul de conservare este o continuitate perfecta ( exprimata si prin atributul " Atottiitorul ", conferit Supremului ). In ce priveste instinctul sexual, sa ai grija de doua prescriptii : moderatie si curatenie. Pe acestea sa le tii si dupa ce trece postul. Caci postul nu-i un accident calendaristic limitat acum la 40 de zile, ci este o scoala a schimbarii inimii si un antrenament spiritual.
De aceea nu-l vei resimti ca pe o constrangere, ci ca pe o actualizare a solutiilor de soarta buna.
Ziua a paisprezecea
Ora conexiunilor astrale.
Adevarata iesire din singuratate este trairea, timp de o clipa, a conditiei de " neuron " din creierul spetei, al planetei. Cand o spui, pare un lucru ingenios. Dar cand o traiesti, este o reducere la zero a ego-ului, este o traire a sa… si esti parte a oceanului care e speta umana.
Omul este mai puternic daca percepe amploarea conexiunilor sale pe pamant si-n eter, a legaturilor sale energetismul teluric si cosmic.
Cunoscand conexiunile tale intime, fluide, cu ceilalti oameni si cu toata speta, diminueaza complexele psihice, diminueaza impulsul de a-ti sfasia semenul, diminueaza frica de tine si de altii, frica latenta care -ti consuma energia. Cum se face asta?
Mai inainte am indicat un exercitiu de " luare de cunostinta ".
Daca prelungesti timpul exercitiului, vor aparea efecte noi si insemnate. Anterior durata exercitiului a fost de circa 9 minute. Fa exercitiul seara. Ferm si agreabil, timp de 15 minute.
Mutand atentia de la grijile importante, la corpul " neimportant " (stiind ca grijile sunt expresia ego-ului, iar corpul este expresia atractiei universale ).
Nu prelungi exercitiul peste 15 minute decat daca ai indrumator.
In general, dupa 10 minute apare senzatia de vastitate, de dilatare placuta a corpului si pierderea senzatiei de greutate fizica. Observa starea aceasta, dar nu te atasa de ea; pastreaza trezia si controlul perfect al schemei corporale.
Caci poate sa apara senzatia de dedublare, de " iesire in astral ". Nu te lasa atras pe panta asta.
Un maiestru zicea: " Daca practicantul o ia spre cer, trage-l de picioare in jos ".
Tu faci experienta extinderii constintei nu pentru a iesi din corp in univers, ci pentru a realiza ca trupul este chiar locul unde universul devine fiinta ta. Si astfel te intaresti.
Experimentele " iesirii " in astral sunt usoare, amagitoare si tin de copilaria ezoterica a omenirii. Tu alege sa faci experienta treziei perfecte, aducand pe pamant cele castigate in vazduh.
Ziua a cinsprezecea
Dialog cu subconstientul despre vindecare si soarta buna.
O zi perfecta depinde de seara perfecta: o zi buna se cunoaste de cu seara… Mintea serii este lenesa si profunda, mai primitoare de sugestii decat mintea diminetii.
Inaintea somnului, trei sau cinci minute inainte de a adormi, mintea omului se afla in starea " alfa ", in mod natural. Adica activitatea electrica a creierului isi incetineste ritmul, are un ritm de circa 8 - 12 cicli pe secunda:ritmul " alfa ".
Starea alfa este propice pentru autoprogramare pozitiva. In aceasta stare, sugestia patrunde mai usor in inconstient. Iar daca a patruns acolo, ea devine actiune.
Viitorul are forma mintii tale. " Mintea produce mereu modele ale viitorului ", constata psihiatrul Lewy. Daca ii dai mintii o fraza anume elaborata si o convingere, mintea produce din ele viitor, produce ziua de maine, produce situatii favorabile tie.
Controleaza acest proces de modelare prin cuvinte. Viitorul asculta de stari si propozitii.
Cand ai o maladie, sa repeti, in starea de somnolenta, pana adormi ( circa 3 - 5 minute ) fraza : " Ma simt din ce in ce mai bine…pe zi ce trece…si din toate punvctele de vedere " ( metoda E. Cuoe ).
Repeta rar, calm, pana adormi. Fa acest lucru sapte seri la rand, iar pentru fixarea rezultatului, inca sapte + sapte seri la rand. Adormi cu aceasta fraza in minte, caci aceasta fraza a vindecat mii de persoane.
Nu pronunta numele bolii, caci subconstientul nu stie termeni medicali, nu stie nici macar ce inseamna " gripa ". El preia numai sugestia insanatosirii. Si o implineste cu mare precizie. El este un factor de restabilire a conditiei naturale a fiintei, un mediator al bunei sorti.
Ziua a saisprezecea
Comportamentul de reusita.
Seara, la culcare, sa nu rememorezi niciodata momente neplacute ale zilei incheiate. Nu " rumega " ganduri rele. La culcare, franele rationale sunt slabite, si atunci subconstientul primeste mai usor sugestiile si impresiile puternice. " Rumegarea " unui esec al zilei devine astfel un program pentru un nou esec. Daca prelungesti o mahnire, te programezi cu inca o mahnire.
Stopeaza aceasta tendinta, aminteste-ti ca esecul este doar o fata a nerabdarii si a orgoliului tau. Stopeaza, seara, orice emotie negativa, dand mintii o sugestie de intarire.
Stopeaza imaginatia sau obsesia cu privire la o intilnire viitoare.
Iata cum se procedeaza: daca a doua zi trebuie sa dai un raspuns important, daca se cere sa iei o hotarire capitala, e bine sa nu te framanti cum vei rezolva. Ci doar detasat de orice grija, sa rostesti cu calm: " Iau decizii bune ". Fara sa te gandesti care decizie anume.
Intareste doar mintea cu incredere in sine, prin propozitia: " Iau decizii bune ". Repet-o mai multe seri la rand. Deciziile care vor urma cu siguranta vor fi inspirate, in acord cu trebuintele reale ale fiintei tale.
Daca vrei sa imbunatatesti o trasatura de personalitate (vointa, eficienta, stapanire de sine, claritate mentala ), formuleaza sugestii simple, scurte, directe, totdeauna la timpul prezent. Subconstientul nu cunoaste alte timpuri.
Pastreaza o singura sugestie, o singura fraza - program - si nu o schimba 21 de zile. Ca program universal de recuperare a conditiei naturale puternice, repeta propozitia : " Sunt calm, sunt cu desavarsire calm ".
Fa acest exercitiu 21 de seri la rand, ca rezultatul obtinut sa se fixeze si sa devina o achizitie permanenta.
Pe aceeasi cale poti introduce in inconstient un program privind scopurile tale imediate sau sugestii privind dinamica fiintei si contextul evolutiei tale, sugestii precum: " Eu iau decizii bune ", " Am claritate mentala ", " Am stapanire de sine ".
Pentru o sugestie, oprogramul este elaborat cu atentie la indicativ prezent ( inconstientul nu cunoaste alt timp sau mod verbal ), si tinand cont de logica paradoxala a psihicului abisal.
Astfel, pentru a contracara o afectiune contagioasa, elaborezi un program care sa corecteze mentalitatea " statistica " a omului: contagiunea este consecinta unei mentalitati statistice.
Sunt doua cai de a avea acces la inconstient. Una din exterior, de programare in alfa. Alta din interior, lasand inconstientul sa se rosteasca singur : prin suspendarea temporara a activitatii corticale si prin crearea starii de liniste. Dar asta este o experienta, nu se poate povesti.
Sugestii practice
Gandirea pozitiva si comportamentul de reusita
Parabola fratilor pacatosi. Doi frati au faptuit aceeasi greseala, cazand prada instinctelor. " Biruiti de pofta cuerviei ", zice Patericul roman. Ei au primit, apoi aceeasi pedeapsa de indreptare : un an de recluziune.
Au fost inchisi in celule diferite. Au primit mancare cat sa traiasca, paine si apa, amandoi intocmai.
Dupa un an, fratii au fost eliberati.
Unul din ei arata " galben la fata si uscat ca chipul mortului ", iar celalalt era vesel si rumen la fata " ca si cum ar fi fost la o mare desfatare ".
Ei au fost intrebati cum au petrecut anul recluziunii, caci toti voiau sa afle de ce arata diferiti !
Cel care a iesit slab si galbejit a raspuns ca a rumegat ganduri amare, nu-i iesea din minte ca a gresit, il chinuia culpa, il obseda trecutul, il chinuia frica. Este un caz de " gandire negativa ".
Cel care a iesit cu chipul rumen si luminos a spus ca in toata perioada recluziunii I-a multumit lui Dumnezeu ca i-a aratat lumina salvarii. Nu s-a gandit nici la esecul lui, nici ca este pacatos, nici la ceturile trecutului. A trait orice gand apasator, prin repetarea rugaciunii mintii in inima ( oratio mentis ). A stopat orice amintire traumatizanta. A stat mereu cu mintea indreptata spre divinitate si, de aici, au rezultat puterea si regenerarea.
Cine aprofundeaza sensul acestei intamplari are cheia gandirii pozitive.
Schimbarea filtrului afectiv.
Exista persoane care au tendinta sa selecteze din viata emotii negative, vad viata in negru. Ele au pierdut memoria binelui. Au numai memoria caderii.
Raul de care iti tot aduci aminte este un rau triplat. Aceste persoane spun mereu: " Am numai ghinioane, am numai necazuri. Tot ce-i rau pe lume mi se intampla numai mie. Altora le merge bine, desi nu merita. Eu merit si nu am nimic. Mi se scarbeste de viata". Asa spun aceste persoane.
Jeluirea este un mod de a fura energie de la altul. Cei care se folosesc practica un fel de vampirism energetic, adesea inconstient, fura energie, dar nu ca sa se intareasca, ci ca sa o risipeasca.
In acest caz este necesara " schimbarea filtrelor negative ", mutatia fandului de la minus la plus, de la negativ la pozitiv.
Schimbarea atitudinii mentale. Asa incepe purificarea de negativitate.
Cum sa cauti partea buna a contextelor tale?. Prin gandirea pozitiva nu afirma ca raul exista, ci afirma ca tu esti tare in fata raului.
Gandirea pozitiva nu spune ca lumea este perfecta, ci spune ca putem fi tari in fata imperfectiunii lumii.
9 Reguli pentru intarirea gandirii pozitive.
1. Inlocuieste semnul minus cu semnul plus. Inlocuieste-l pe " nu pot " prin " pot ". La sfarsitul zilei, in loc sa spui " sunt obosit ", spune: " trupul meu are nevoie naturala de refacere si simte bucuria acestei refaceri ". In loc de " sunt sfarsit ", spune " urmeaza un nou inceput ".
2. Evita in fata altora, propozitii care contin programari negative. Nu-i intimpina pe prieteni cu vorbe negative, de tipul: " Vai, ce rau arati ", ci distinge, la oricine, trasatura lui pozitiva, motivul sau aspectul in care acela ar putea excela. Pe acela subliniaza-l.
3. Intareste-ti energetismul, caci gandirea negativa si depresia tin de un dificit energetic. Agresivitatea, tine si ea, de un deficit energetic, ca si nesiguranta si spaima de esec. Orice intarire a energetismului sporeste pozitivitatea gandirii. Si orice pozitivare a gandirii sporeste energetismul. Este ceea ce numim cerc vicios ( si el rezulta din …purificarea cercului vicios ).
4. Ridica pragul de toleranta la frustare. Aceasta presupune un antrenamemnt sau o terapie contra " mal-sevraj " -ului ( termen provenit din limba franceza, avand sensul de rau-intarcat ). Se pare ca majoritatea oamenilor au fost " rau intarcati " de mame; de aici provin carentele de adaptare la real.
5. Controleaza-ti cele 1000 de trebuinte si incearca sa le restrangi. Cere mult de la viata, stiind sa te multumesti cu cat vine si continuand sa ceri mult de la viata.
6. Evita comparatiile care iti starnesc invidia. Evita comparatiile (cu semeni mai mult sau mai putin ilustri, cu semeni care sunt, mai mult sau mai putin, vedete ) care te deranjeaza, care te deprima. Fa numai acele comparatii din care sa vezi clar avantajele tale pe lumea asta.
7. Inlocuieste cuvantul " superior " ( care intretine rivalitate, stratificari, trufie, slava desarta ) prin cuvantul " autentic ".
8. Intareste-ti psihologia de invingator sau mentalitatea de invingator. Multumire ferma, stabilitate emotionala, liniste launtrica, staruinta. Nu te mahni ca poti pierde batalii de etapa : cea finala conteaza. Aminteste-ti aforismul acesta: " Reusita in viata este o parere. Dar o parere transformata in hotarire ". Mai aminteste-ti si aforismul urmator: " Orice castig este un DAR, orice pierdere este o restituire ".
9. Formuleaza-ti o tinta de etapa ( pozitiva si pragmatica), dar o tinta de existenta ( pontifical inalta ): realizarea personalitatii, implinirea spirituala. Treptat da prioritate tintei de existenta.

No comments:

Post a Comment