Sunday, May 27, 2012

Fructul preferat – oglinda sufletului


Fiecare dintre noi are un fruct preferat, sau chiar mai multe. Pot exista si cateva fructe pe care le evitati, pentru ca nu va plac. Sau pur si simplu doriti sa completati prin energia fructului ceva ce lipseste cu desavarsire din dv ? Fructele au certe corespondente astrologice, dar aici nu le vom evidentia, pentru ca acest corespondent poate fi nu numai Soarele din horoscopul dv, ci eventual Ascendentul, o planeta din casa I, Jupiter sau caracterizarea dv pe baza zodiacului floral sau arboricol.

Aici vom enumera numai 12 fructe – relativ raspandite in zona noastra – desi pe planeta noastra cresc mult mai multe. Va rugam sa incercati sa va regasiti printre ele – noi ne-am gandit ca este putin probabil sa preferati lamaile sau papaya…
Marul
Daca va plac merele, inseamna ca sunteti extravagant, creativ si multilateral. Sunteti o persoana deschisa – uneori prea deschisa, pentru ca insistati prea mult sa va exprimati parerea, ceea ce ii poate deranja pe altii. Va place adevarul si doriti sa-l scoateti la lumina zilei. In numele adevarului, uneori actionati in mod precipitat, producand gafe. Nu sunteti in mod neaparat eficient in organizarea vietii dv – viata dv putand fi un lung sir de activitati desfasurate ad-hoc – in schimb sunteti sufletul echipei in care lucrati, avand o capacitate deosebita pentru a-i trage pe altii dupa dv. Sunteti liderul intelept care este iubit si acceptat in sanul echipei.
Va caracterizeaza optimismul, eficienta, seninatatea si dorinta sa va formati un interior armonios. Puteti lua decizii importante si corecte in fractiuni de secunda. Va place schimbarea: sa calatoriti, sa discutati, sa schimbati idei si impresii, sa explorati energia locurilor vizitate. Dispuneti de o anumita magie prin care va legati de anturajul dv.
Puteti fi dulce sau acru: exact ca un mar…
Cireasa
Daca fructele dv preferate sunt ciresele, atunci sunteti in mod sigur o persoana care se simte bine printre oameni si este oarecum incapabil sa se descurce singur. Va este greu sa luati decizii fara sa cereti opinia celor din anturajul dv.
Gasirea partenerului adecvat si a profesiei adecvate sunt indispensabile pentru dv Va puteti simti intreg doar daca stiti ca persoanele care se afla in jurul dv va sustin indiferent ce s-ar intampla. Astfel, viata vi se pare un lung sir de suisuri si coborasuri.
Faptul ca dispuneti de o fantezie si o creativitate iesite din comun compenseaza cu succes faptul ca depindeti intr-o oarecare masura de altii. Aveti o fire de artist. Sunteti o persoana sincera si loiala, dar nu va este usor sa va exprimati sentimentele intocmai.
Piersica
Daca va plac cel mai mult piersicile, sunteti in mod sigur o persoana optimista care cauta mereu partea placuta a vietii. Va place sa va asezati pe partea insorita a vietii, sa beneficiati din plin de placerile oferite de ea. Va plac lucrurile simple si evitati din rasputeri complicatiile. Nu va place sa infruntati greutatile. Sunteti atras de tot ceea ce este plin de viata, consistenta si stralucire.
Sunteti o persoana prietenoasa, deschisa si sincera, iar aceste calitati ale dv formeaza o aura placuta care va invaluie, astfel incat ceilalti oameni obisnuiesc sa va caute compania.
Sunteti capabil de iertare, nu tineti supararea in suflet, reusiti sa uitati relativ repede neplacerile. Prietenia conteaza enorm pentru dv si, mai ales cand vi se cere sfatul, va simtiti cu adevarat implinit. Sunteti o persoana independenta si ambitioasa, iar prin aceste calitati succesul va este aproape garantat.
Banana
Daca dintre toate fructele de pe aceasta planeta cel mai mult va plac bananele, atunci sunteti o persoana inzestrata cu o voie buna permanenta. Dispuneti de un zambet original, sincer si permanent. Sunteti o persoana amabila, binevoitoare si stralucitoare. Scopul vietii dv este iubirea si crearea frumusetii. Aveti o inima calda, dar va este greu sa deosebiti dragostea fizica de cea spirituala. Pentru dv, dragostea este una singura.
Este posibil sa suferiti din cauza lipsei de incredere in sine sau chiar sa fiti o persoana retrasa. Oamenii tind sa abuzeze de bunavointa dv, crezand ca sunteti o persoana naiva. Sunteti o persoana loiala si prietenoasa.
Nuca de cocos
Daca cumva fructul dv preferat este nuca de cocos, atunci puteti parea in exterior o persoana retrasa si neprietenoasa, insa cei care reusesc sa strapunga “coaja” dv vor gasi acolo bogatii nebanuite. Sunteti o persoana serioasa si chibzuita. Comportamentul dv – gesturi, ganduri si sentimente – sunt supuse unui control desavarsit. Nu va place singuratatea – cea mai mare delectare pentru dv fiind intalnirea cu prietenii. Dar nu va imprieteniti cu toata lumea, ci doar cu cateva persoane bine alese.
Puteti parea indaratnic, dar nu neinduplecabil.
Aveti un intelect bine dezvoltat. Gandurile dv se formeaza extrem de repede, mintea dv fiind foarte agera. Puteti lua decizii corecte intr-o clipita. Traiti in general pentru munca, dar acordati atentia cuvenita si vetii particulare. Partenerul de viata este ales cu o atentie deosebita: acesta trebuie sa fie la fel de inteligent ca dv. Latura dv pasionala nu va fi dezvaluita in totalitate decat in fata partenerului.
Portocala
Daca portocalele sunt fructele dv preferate, atunci mai mult ca sigur sunteti o persoana cu o sanatate de fier, plina de viata. Nu va intereseaza prea mult modul in care va afisati in exterior: nu va machiati, nu urmariti neaparat moda, ci incercati sa fiti deosebit mai ales in interior.
Dispuneti de o remarcabila incredere in sine si de o vointa de fier. In acelasi timp, sunteti foarte tolerant si plin de rabdare. Daca va apucati de ceva, o duceti la bun sfarsit in mod negresit. Va ghidati dupa metoda “incet si sigur”. Lucrati in liniste, foarte concentrat.
Puteti fi uneori macinat de o sovaiala greu explicabila. Sunteti un prieten de nadejde, sincer si interesat de cele sufletesti. Dispuneti de un real talent artistic. De obicei incercati sa evitati conflictele.
Partenerul de viata este ales cu multa grija, principalul criteriu fiind optimismul. Iubiti din toata inima. Nu va aventurati in flirturi, pentru ca va place corectitudinea si curiozitatea nu va caracterizeaza.
Para
Daca dintre toate fructele de pe Pamant perele sunt cele care va plac cel mai mult, atunci este probabil sa aveti un caracter nobil si aristocrat. Ceilalti simt ca sunteti o persoana inteleapta si pun mare pret pe opinia dv. Aveti o natura sensibila – uneori exagerat de sensibila. Va adaptati relativ greu la situatiile noi si dificile. Va simtiti bine doar atunci cand totul este in regula, in rest obisnuiti sa va ingrijorati, uneori mai mult decat ar fi necesar. Din aceasta cauza, uneori actionati pripit si superficial. Daca intampinati un obstacol, atunci entuziasmul dv piere instantaneu si incepeti sa arborati steagul alb. Totusi, daca va concentrati in mod suficient, calitatea muncii pe care o prestati poate deveni de-a dreptul exceptionala. Pentru a avea spor, aveti nevoie sa observati rezultatele palpabile ale eforturilor dv.
Domeniul in care va simtiti acasa este cel intelectual. Va place sa filozofati, sa participati la discutii lungi avand teme elevate. Totusi, interiorul dv tinde sa fie nelinistit si incordat, chiar si atunci cand ar trebui sa va relaxati. Va entuziasmati usor, dar nu pentru mult timp. Va imprieteniti repede, insa mentinerea prieteniei poate constitui o sarcina dificila pentru dv.
Strugurii
Daca va plac foarte mult strugurii, inseamna ca sunteti cu adevarat multilateral. Va pricepeti la atatea lucruri cate boabe are un ciorchin de strugure. Sunteti foarte creativ. Din pacate insa nu este sigur ca fiecare idee stralucita care se naste in mintea dv va ajunge sa fie aplicata in practica. In general sunteti o persoana amabila, insa vulcanul sentimentelor dv poate erupe in orice moment, speriindu-va anturajul. Din fericire, aceste momente de mari tensiuni sunt scurte, dispozitia dv interioara revenind foarte repede la armonia care va caracterizeaza.
Va place frumusetea si tot ceea ce poate fi pus in legatura cu aceasta. Va intereseaza practic orice. Sunteti o persoana deschisa. Caldura inimii dv atrage oamenii. Sunteti foarte popular, bine primit in orice grup al societatii. Mintea dv agera, inima plina de iubire si comunicativitatea dv sunt apreciate.
In general, va place viata. Tot ceea ce faceti – de la savurarea placerilor vietii pana la activitatile cele mai prozaice – este imbibat cu mult entuziasm.
Pepene verde
Daca pepenele verde va place enorm de mult, atunci inseamna ca sunteti o persoana nobila si generoasa. Cum fructul dv preferat iese in evidenta prin marimea lui, tot asa si dv dispuneti de un suflet imens si plin de bunavointa. Culoarea verde simbolizeaza faptul ca va place natura, mai mult decat orice pe lumea asta.
Oricine va iese in cale poate conta pe ajutorul dv. Sunteti tentat sa purtati grija tuturor prietenilor dv. Cei din anturajul dv au impresia ca resursele dv sunt infinite. Intr-adevar, dispuneti de multa energie, sunteti animat de dorinta de a fi activ in orice clipa. Totusi, in pofida multiplelor calitati de care dispuneti, sunteti oarecum sfios. Ceea ce trebuie sa invatati este rabdarea. Sunteti uneori prea impulsiv, alteori prea naiv. Fiti cu ochii in patru si nu lasati pe nimeni sa abuzeze de generozitatea dv.
Este recomandabil sa va pastrati un dram de spirit critic sanatos, sa nu credeti chiar tot ce vi se spune.
Capsuni
Daca dintre toate fructele care cresc pe aceasta planeta cel mai mult va plac capsunile, atunci este probabil ca sunteti tipul de om care se maturizeaza repede, care isi castiga independenta fata de parinti relativ timpuriu. Obisnuiti sa depasiti obstacolele vietii cu multa usurinta.
Va adaptati oriunde, chiar si la conditiile cele mai dificile. Puteti sa va simtiti acasa practic oriunde, dar daca conditiile devin neprielnice, va mutati fara sa stati pe ganduri. Sunteti o persoana independenta, nu actionati niciodata din constrangere, ci doar pe baza convingerii si vointei proprii.
Sunteti capabil sa lucrati practic in orice domeniu, fiind capabil de o concentrare maxima. Este la fel de adevarat ca stiti si sa va relaxati, sa savurati placerile vietii. Sunteti capabil sa obtineti orice favoare, dar uneori abuzati de farmecul dv aparte.
In general, viata dv este plina de succes, fiindca nimeni si nimic nu va poate impune limite.
Zmeura
Daca fructul dv preferat este zmeura, atunci sunteti o persoana cu un suflet senin, plin de veselie, caracterizat printr-un zambet permanent si sincer. Nu obisnuiti sa va ingrijorati sau sa va tanguiti. Daca intampinati o neplacere, atunci incercati sa determinati unde anume ati gresit si va reincepeti activitatea cu o noua strategie. Nu capitulati niciodata.
Sunteti o persoana adaptabila, capabila sa-si schimbe stilul de viata de la o zi la alta. Nu insistati sa va integrati prea profund in situatia dv actuala fiindca va ganditi ca este posibil sa fiti nevoit sa plecati in orice moment. Sunteti intotdeauna gata sa acceptati noutatile, chiar daca acestea sunt iesite din comun.
Pentru dv, toti oamenii sunt importanti: puteti gasi tonul potrivit de a discuta cu placere si eficient deopotriva cu un ministru sau cu un simplu muncitor.
Prune
Daca fructele dv preferate sunt prunele, atunci sunteti o persoana care isi planifica viata pe termen lung. Dispuneti de un entuziasm constant, nu va lasati pana nu v-ati atins scopul. Sunteti un invingator innascut. Daca intampinati greutati, atunci alegeti metode noi si mergeti mai departe.
Aveti o filozofie de viata proprie pe care doriti cu orice pret s-o faceti publica. De multe ori alegeti o profesie care sa va permita sa-i invatati pe altii.
Dispozitia dv interioara este constanta si linistita. Rar va iesiti din fire, dar daca va infuriati atunci tindeti sa distrugeti totul in jurul dv. Mania dv piere foarte repede, insa clipele de furie sunt pastrate in memoria dv. Uneori va iesiti din fire in mod nejustificat si nu sunteti dispus sa recunoasteti ca dv sunteti cel care a gresit.
Vi se recomanda sa aveti grija sa nu distrugeti podurile peste care ati trecut deja, fiindca nu stiti in ce moment va trebui sa va reintoarceti din drum. Invatati sa iertati, sa fiti mai diplomat, sa acceptati opinia celorlalti.

Sursa: Primit pe Mail

No comments:

Post a Comment